Webdesign

Een website met fotoarchief voor een Rotterdams museum

logo van het bedrijf

Museum Overschie is die verborgen parel in het oude dorp Overschie, het rijke cultuurhistorische gebied van Rotterdam. In dit verrassende en veelzijdige museum beleeft u de geschiedenis van Overschie. En bezoekt u interessante culturele en historische tentoonstellingen.

Het Rotterdamse Museum Overschie wilde een nieuwe website laten ontwikkelen. En niet zomaar een, hij moest worden uitgerust met een fotoarchief, een interactieve tour, een evenementenagenda en een webshop. Museum Overschie vroeg dmdesk om dit project in goede banen te leiden.

Een website voor een museum

Een website van een museum is zeer informatief. En het gaat zelfs nog verder. Want in een museum is het lastig om de volledige collectie tentoon te stellen. Puur vanwege ruimtegebrek. Of een te grote collectie natuurlijk. Hoe dan ook, online is dit een stuk makkelijker. Maar hoe maken we dan de collectie toegankelijk? En hoe zorgen we ervoor dat bezoekers in deze enorme collectie kunnen vinden wat ze zoeken?

Uitgebreide database van de collectie

Wij zijn samen met webbouwer Studio418 en contentmarketingbureau onlineambitie aan de slag gegaan. dmdesk zorgde voor de database met de museumcollectie. Deze integreerden we in de website, zodat de collectie eenvoudig toegankelijk werd. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld zoeken naar oude foto’s uit Overschie en direct online een kopie aankopen. De database raadpleegt u hier raadplegen.

Interactieve tour door het museum

Een interactieve tour, waarbij bezoekers digitaal door het museum kunnen wandelen, was ook een wens van het museum. Deze lieten we ontwikkelen door een gespecialiseerde partner. De interactieve tour neemt de bezoekers echt mee door het museum. En geeft ze een goed beeld van wat ze te wachten staan als ze het museum echt bezoeken. Bekijk hier de interactieve tour.

interactieve tour

Kalender met evenementen

Het evenementenoverzicht is erg belangrijk voor Museum Overschie. Want juist de tentoonstellingen, lezingen, concerten, enzovoorts, zijn een reden voor Overschieƫrs om het museum te bezoeken. Hiermee vervult het museum een wijkfunctie.

kalender op website

Museumwebshop

En dan hebben we natuurlijk de webshop. Want een beetje museum heeft ook een museumwinkel. Waar vroeger een oud Hollands snoepwinkeltje gevestigd was, vindt de bezoeker nu boeken over Overschie. En deze boeken kunnen ze nu ook eenvoudig via de website bestellen.

Website van A tot Z

De website van Museum Overschie bouwden we in WordPress. Hierdoor kan het museum hem eenvoudig zelf beheren. We leverden hem op inclusief hosting, koppelingen en content. Zowel de tekst- als de beeldredactie lag in onze handen.

Wilt u ook een website met uitgebreide database? Neem dan contact met ons op.

Maak een afspraak

Wilt u uw verhaal vertellen, maar weet u nog niet hoe u dat precies gaat doen? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen contact met u op voor een gratis en vrijblijvend communicatie-adviesgesprek.