Webdesign

Een nieuwe gebruiksvriendelijke website

logo van het bedrijf

In het Medisch Centrum Borrendamme werken vier huisartsenpraktijken samen met een apotheek en andere zorgverleners.

Het Medisch Centrum Borrendamme uit Zierikzee vroeg dmdesk om een nieuwe website te maken. Een toegankelijke website waar bezoekers eenvoudig meer informatie kunnen vinden over de huisartsenpraktijken, apotheek en andere zorgverleners.

Plan van aanpak

dmdesk schakelde onlineambitie in voor het bouwen van de website en het schrijven van de content. Samen brachten we de wensen van Medisch Centrum Borrendamme in kaart. Zij vinden het belangrijk dat patiënten eenvoudig zelf zorgzaken online kunnen regelen. Verder moeten bezoekers snel informatie kunnen vinden en contact kunnen opnemen. Met dit in ons achterhoofd maakten een plan van aanpak. Hierin beschreven we de structuur, de opbouw en de invulling van de pagina’s en de formulieren. Maar ook welke informatie we hiervoor nodig hadden van het Medisch Centrum.

 

Zelf online regelen

Om patiënten zoveel mogelijk zelf online te laten regelen maakten we verschillende formulieren op de website. Hier kunnen de patiënten zich mee in- en uitschrijven bij de huisarts, gegevens wijzigen en een reisadvies aanvragen. We creëren dynamische, gebruiksvriendelijke online formulieren. Deze formulieren werken conditioneel. Dit betekent dat als de bezoeker bij veld 1 antwoord a geeft, hij dan een andere vervolgvraag krijgt dan wanneer hij antwoord b geeft. Na het invullen krijgen zowel de patiënt als de desbetreffende huisarts een bevestiging van het ingevulde formulier.

Toegankelijk voor iedereen

De bezoekers van de website van Medisch Centrum Borrendamme hebben allemaal een andere achtergrond. Ze kunnen jong of oud zijn, een beperking hebben en internationaal zijn. Bij het maken van de website hebben we hier rekening mee gehouden. Zodat die voor iedereen toegankelijkheid en gebruiksvriendelijk is. Je kunt de webpagina automatisch laten vertalen naar het Engels of Duits. Verder kun je het lettertype groter maken. En de kleuren op hoog contrast zetten. Zo is de website voor iedereen fijn om te gebruiken.

Ben je benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk hier de website van het Medisch Centrum Borrendamme.

Wilt u ook een gebruiksvriendelijke website? Neem dan contact met ons op.

Maak een afspraak

Wilt u uw verhaal vertellen, maar weet u nog niet hoe u dat precies gaat doen? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen contact met u op voor een gratis en vrijblijvend communicatie-adviesgesprek.